Wat is de bedoeling?

Wat is nu eigenlijk de bedoeling?
De Laornse Dorpskwis is natuurlijk bedoeld voor alle inwoners van Laren. Leeftijd speelt geen rol. Je schrijf je in per team. De samenstelling van het team mag zelf bepaald worden. Dit kan met vrienden, familie, collega’s, sportverenigingen, buurtverenigingen, clubs etc. Elk team bestaat uit minimaal 7 a 10 personen, waarvan 1 persoon de teamcaptain wordt.

De kwisavond is op vrijdagavond 24 mei 2024 en vindt plaats bij het Kulturhus in Laren. Op vrijdagavond 21 juni 2024 vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats.

Tips & tricks

  • De Kwis bestaat voor een aanzienlijk gedeelte uit vragen die over Laren gaan of die in Laren uitgevoerd moeten gaan worden. Het is daarom raadzaam om in elk geval enkele Larense teamleden in je team te hebben die iets weten van het huidige Laren en het vroegere Laren. Overigens zitten er ook vragen in die niet specifiek over Laren gaan.
  • De vragen zijn erg divers. Een diverse samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen.
  • De Kwis is het beste te maken op één centraal punt van waaruit gewerkt wordt en waar de antwoorden binnen zullen komen. Dit kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, een caravan enzovoorts.
  • Zorg dat je op de avond zelf de beschikking hebt over minimaal één fiets, een werkende computer met internetverbinding, een printer, een digitale camera en een telefoon waarop je te bereiken bent en waarmee getelefoneerd kan worden. Zonder deze middelen is deelname aan de Kwis vrijwel onmogelijk.
  • Begin april wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de captains van elk team. Aanwezigheid is verplicht. Ben je verhinderd? Zorg dan voor een vervanger uit je team.