De groene Knuppels grote winnaar van de 3e editie Laornse Dorpskwis

Gisteravond was de feestelijke uitslagenavond van de derde editie van de Laornse Dorpskwis. Vier weken daarvoor gingen maar liefst 72 teams de strijd aan met elkaar en was heel Laren weer in rep en roer. Vol spanning werd afgewacht wie de grote winnaar was. Uiteindelijk ging het team ‘De groene knuppels’ er met de wisselbokaal vandoor.

Vanaf 19.30 uur begon het Kulturhus en de kerk steeds voller te stromen en kleurde de zaal ook steeds meer oranje. De feestavond viel namelijk tegelijk met de EK-wedstrijd Nederland – Frankrijk, die vanuit de zaal gevolgd kon worden.

Voorzitter Alette Woestenenk trapte de avond, waarna presentatoren Roel Wesseldijk en Christiaan Harkink het stokje overnamen. Strak in een uur tijd herbeleefde iedereen de kwisavond. De meest opvallende vragen, antwoorden, anekdotes en gebeurtenissen van die avond werden doorgenomen. Tussendoor kwamen de ranglijsten in beeld, waarbij ook te zien was of een team was gestegen of gezakt ten opzichte van de editie ervoor. Dat leidde tot heel wat consternatie in de zaal bij de grootste stijgers en dalers.

De compilatie van alle teams die de klompendans deden op de muziek van ‘Rammpsteiner Kloemestoemper’ viel goed in de zaal. Hardop lachen, elkaar aanstoten en weer even herinnerd worden aan de pogingen van die avond. Ook om de gezamenlijke linedance op de muziek van ‘Engelbewaarder’ werd hard gelachen, het ritmegevoel van menig deelnemer was wat in de war die avond.

En de winnaar is…
Drie teams mochten tot slot naar voren komen: Bri-bra-BRANINK, De groene knuppels en Vake bu’j te bange. Het team van Bri-bra-BRANINK kon vanwege een bruiloft niet aanwezig zijn, maar waren via de telefoon alsnog aangehaakt. In de live-verbinding met Bri-bra-BRANINK werd duidelijk dat zij als 3e eindigde. Daarna werd iedereen nog even in spanning gelaten, maar was daar het verlossende woord: het team ‘De groene knuppels’ was de grote winnaar van deze 3e editie. Het team nam met luid gejuich de wisselbokaal in ontvangst, overgenomen van het team DDT, de winnaar van twee jaar geleden. Als 2e eindigde het team ‘Vake bu’j te bange’, die helaas naast de bokaal grepen, maar toch zichzelf verrasten met deze mooie 2e plek. Uit handen van de sponsor RegioBank in Lochem kregen zij hun prijs.

Direct na de uitslag, kwam Nederland – Frankrijk op de schermen en verzorgde de band De Weekendkrachten de muzikale omlijsting tijdens en na de wedstrijd. Kulturhus ‘t Kruispunt zorgde ervoor dat niemand met dorst naar huis hoefde te gaan.

Mooie afsluiting
“We zijn heel blij dat de feestavond weer zo goed bezocht is” aldus Gemma van Schooten namens de organisatie. “Doordat het tegelijk viel met Nederland – Frankrijk is het toch afwachten hoeveel mensen er voor kiezen om de voetbal thuis te volgen. We hebben er als commissie flink aan moeten trekken de afgelopen weken, want het nakijken kost veel tijd. Eerst kijken we alle boeken na. Daarna de top 30 nog een keer. Daarna de top 10 nog een keer. En tot slot nog een keer de top 5, om zo zeker te weten dat de uitslag klopt. Maar zo’n avond als dit is dan een mooie kroon op het werk. Er werd veel gelachen en veel nagepraat. Grappig om te merken dat door de hectiek op zo’n avond zelf, de teams soms nu pas zien welke vragen er allemaal in het kwisboek stonden. We kijken als commissie zelf tevreden terug. Op naar de editie in 2026!

Geplaatst in nieuws
Winkelwagen