Laren in rep en roer tijdens de 2e editie van De Laornse Dorpskwis

Na twee jaar uitstel kwam het er vrijdagavond 22 april gelukkig toch van:
de 2e editie van De Laornse Dorpskwis. Bijna 1300 deelnemers, verdeeld over 75 teams gingen de strijd aan met elkaar. In een race tegen de klok wisten alle teams op tijd hun kwisboek en andere onderdelen in te leveren. Met veel lachende gezichten en positieve reacties kijkt de commissie tevreden terug.

De start van de kwisavond begon in de kerk, waar de teamcaptain het kwisboek meekreeg, zodra hij of zij de rekensom had opgelost en het slotje wist te kraken. “Tijdens de 1e editie van de Kwis moesten de teamcaptains achteraf iets onthouden over de kleuren van ballonnen bij de ingang. Deze keer was dat niet het geval, maar veel teamcaptains namen geen enkel risico en filmden en fotografeerden alles wat ze maar tegen kwamen in het Kulturhus en de kerk”, aldus Henk Wolters namens de commissie.

Diverse breinbrekers en ludieke opdrachten passeerden de revue. In menig huiskamer werd gezweet en geploeterd, al was er ook genoeg tijd voor gezelligheid en lekkere hapjes en drankjes! Maar ook op straat was de nodige reuring. Zo moest de exacte afstand tussen het beeld van Albert Mol en de informatieboom worden opgemeten en gingen er dus heel wat meetlinten de straat over. Er was een ware teststraat opgetuigd, waar gelukkig geen wattenstaafje in je neus ging, maar een lepel ijs. Alle drempels in de bebouwde kom moesten geteld worden en om klokslag 22.00 uur was het een drukte van jewelste bij de kerk. Alle teams moesten namelijk zichzelf filmen bij de kerk en hardop mee tellen.

Mooiste vogelhuisje van Laorne
Het lukte uiteindelijk iedereen om het Kwisboek op tijd in te leveren. En niet alleen het kwisboek. Ieder team moest ook plantjes meenemen, een eierdop met een gehaakt mutsje EN een zelfgemaakt vogelhuisje. Dat betekent dat de Laornse Dorpskwis-commissie nog flink aan de slag moet om alles op tijd na te kijken en te beoordelen wie het mooiste vogelhuisje van Laorne heeft gemaakt. Op vrijdagavond 13 mei vindt namelijk de feestavond plaats in het Kulturhus, waar de uitslag en de bekendmaking van het ‘slimste team’ plaatsvindt.

 

 

Geplaatst in nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Winkelwagen